به سلامتي خود اهميت بدهيد
 
نويسندگان
لینک دوستان
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 7
دیروز : 5
افراد آنلاین : 1
همه : 430
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است

از سوي ديگر پسته سرشار از پروتئين ها و آنتي اكسيدان ها است. در ادامه به برخي فوايد پسته براي سلامت اشاره مي شود   .

سلامت چشم 

پسته تنها مغزي است كه حاوي كورونوئيد است. كورونوئيدها مسئول كاهش خطرات بيماري هاي مرتبط با چشم ها هستند.

پسته حاوي كورونوئيدهاي مشابهي است كه در شبكيه چشم و عدسي چشم يافت مي شود. اين ماده به كاهش احتمال ابتلا به آب مرواريد و مشكلات چشمي مرتبط با سن كمك مي كند.

متخصصان مصرف كورونوئيدها را همراه با چربي براي جذب اسان تر در بدن توصيه مي كنند كه البته اين چربي مناسب در پسته هم وجود دارد.

سلامت قلب

ميزان بالا كلسترول بد LDL در بدن مي تواند منجر به انسداد شريان هاي شود كه در بلندمدت ممكن است منجر به حمله قلبي شوند.

پسته حاوي چربي هاي مونواشباع نشده است كه براي كاهش كلسترول بد مناسب هستند.

افزودن پسته به رژيم غذايي كم چرب به افزودن چربي هاي خوب موردنياز براي عملكرد سالم بدن كمك مي كند.

سيستم ايمني سالم

پسته منبع غني از ويتامين B۶ است. ويتامين B۶ به تقويت سيستم ايمني كمك مي كند.

وجود آنتي اكسيدان ها در پسته به بدن در مقابله با انواع بيماري هاي ميكروبي كمك مي نمايد در نتيجه سيستم ايمني عملكرد مناسبي خواهد داست.

پسته همچنين حاوي ويتامين هاي E و A هم است. هر دو اين ويتامين ها داراي خواص كنترل آسيب و صدمه به بدن هستند. خوردن پسته قبل و بعد از عفونت به بهبود بهتر و سريع تر كمك مي كند.

پيشگيري از ديابت

در بيماري ديابت، قند پيوندي با پروتئين تشكيل مي دهد كه براي بدن غيرقابل استفاده مي شود. اين فرايند گليكاسيون نام دارد.

اثبات شده است كه آنتي اكسيدان هاي موجود در پسته براي كاهش نرخ گليكاسيون مفيد هستند. از اينرو اين مغز براي كنترل ديابت مفيد است.

كنترل و مديريت وزن

چربي هاي مونواشباع نشده موجود در پسته موجب اضافه وزن نمي شوند. همچنين فيبر موجود در پسته به خروج مواد سمي از بدن كمك مي كند.

از سوي ديگر فيبرها موجب طولاني شدن احساس سيري شده و در نتيجه پرخوري كاهش مي يابد.

پسته چيست؟

پسته، اگرچه در دسته آجيل طبقه بندي مي شود اما از لحاظ فني بذر يك ميوه است. نام علمي آن Pistacia Vera است و به خانواده Anacardiaceae تعلق دارد. يك پوسته به رنگ كرم دارد كه يك مهره با رنگ سبز را با پوشش بيروني قرمز در خود نگه مي دارد. قسمت سبز آن به صورت خام كاملاً شيرين و با طعم خامه اي است. ميوه خشك پسته غالباً با چاشني نمك بو داده مي شود تا طعم آن بهتر شود.

آيا پسته سالم است؟

پسته يكي از سالم ترين غذاهاي كره زمين است. آنها سرشار از چربي هاي سالم هستند كه باعث تقويت سلامت قلب مي شود. مصرف مقداري پسته در رژيم غذايي روزانه ما مي تواند در مقابله با اختلالات گوارشي، مشكلات ايمني و حتي ديابت كمك كند. آنها همچنين به تقويت بينايي و بهبود كيفيت عمومي بدن ما معروف هستند.

بادام و پسته در مقابل هم:

پسته و بادام هر دو به نوبه خود سالم هستند. آنها چربي هاي خوبي را ارائه مي دهند و تقريباً كالري يكساني دارند. با اين حال، هنگامي كه صحبت از كلسيم به ميان مي آيد، پسته تنها 4 درصد از نياز توصيه شده روزانه را تأمين مي كند، در حالي كه بادام 10 درصد از نياز روزانه را تأمين مي كند. وقتي صجبت از سطح آهن به ميان مي آيد. پسته 8٪ از نياز روزانه توصيه شده را ارائه مي دهد، در حالي كه بادام 6٪. را تامين مي كند. اضافه كردن هر دو آجيل در رژيم غذايي شما مي تواند به شما كمك كند تا تمام خوبي هاي اساسي را در آنها بخ دست آوريد.

ارزش غذايي پسته

در زير ارزش غذايي پسته در 100 گرم آمده است:

كل كالري: 562
كل كربوهيدرات ها: 28 گرم
فيبر غذايي: 10 گرم
كل چربي: 45 گرم
ويتامين آ: 8٪
كلسيم: 10٪
ويتامين سي: 9٪
آهن: 21٪
ويتامين ب6: 85٪
منيزيم: 30٪

سلامت قلب

ميزان بالا كلسترول بد LDL در بدن مي‌تواند منجر به انسداد شريان‌هايي شود كه در بلندمدت ممكن است منجر به حمله قلبي شوند. پسته حاوي چربي‌هاي مونواشباع نشده است كه براي كاهش كلسترول بد مناسب هستند. افزودن پسته به رژيم غذايي كم چرب به افزودن چربي‌هاي خوب موردنياز براي عملكرد سالم بدن كمك مي‌كند.

سيستم ايمني سالم

پسته منبع غني از ويتامين B۶ است. ويتامين B۶ به تقويت سيستم ايمني كمك مي‌كند. وجود آنتي‌اكسيدان‌ها در پسته به بدن در مقابله با انواع بيماري‌هاي ميكروبي كمك مي‌نمايد در نتيجه سيستم ايمني عملكرد مناسبي خواهد داست. پسته همچنين حاوي ويتامين هاي E و A هم است. هر دو اين ويتامين‌ها داراي خواص كنترل آسيب و صدمه به بدن هستند. خوردن پسته قبل و بعد از عفونت به بهبود بهتر و سريع‌تر كمك مي‌كند.

پيشگيري ازديابت

در بيماري ديابت، قند پيوندي با پروتئين تشكيل مي‌دهد كه براي بدن غيرقابل استفاده مي‌شود. اين فرايند گليكاسيون نام دارد. اثبات شده است كه آنتي اكسيدان‌هاي موجود در پسته براي كاهش نرخ گليكاسيون مفيد هستند. از اين رو اين مغز براي كنترل ديابت مفيد است.

كنترل و مديريت وزن

چربي‌هاي مونواشباع نشده موجود در پسته موجب اضافه وزن نمي‌شوند. همچنين فيبر موجود در پسته به خروج مواد سمي از بدن كمك مي‌كند. از سوي ديگر فيبرها موجب طولاني شدن احساس سيري شده و در نتيجه پرخوري كاهش مي‌يابد.

 


ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
[ ۲۲ آبان ۱۳۹۸ ] [ ۰۵:۰۲:۰۶ ] [ نادر غلامي ]

پسته يكي از محبوب ترين مغزها در بين آجيل هاست. پسته همان آجيلي ست كه هميشه در مناسبت هاي مهم و سنتي ايراني مثل عيد نوروز و بلند ترين شب سال يعني يلدا نقش پررنگ و ويژه اي دارد. اين محبوبيت نه تنها در ايران كه در خارج از ايران هم مشهود است چراكه بيشترين ميزان صادرات در بين آجيل ها متعلق به پسته مي باشد. اين محبوبيت باعث افزايش تقاضا و در نهايت افزايش قيمت آن شده و يكي از دلايل اينكه پسته جز گران ترين مغزهاي دنياست، شهرت و تقاضاي زياد آن در سراسر دنياست.

آفت پسته

پسته يكي از حساس ترين مغزها در بين آجيل هاست. جالب است بدانيد نگهداري اين دانه براي جلوگيري از آفت زدگي قبل از باردهي درخت پسته شروع مي شود. پروانه ي ميوه خوار پسته يك حشره ي دو نسلي است. در دوره ي اول با تشكيل ميوه هاي ريز در اوايل بهار، اين آفت تخمك گذاري را شروع كرده و در دو هفته ي بعد لارو ها از تخم بيرون اومده و از ميوه هاي تازه تشكيل شده يا به اصطلاح جنين ميوه ها تغذيه مي كنند. هر لارو اين قابليت را دارد كه ميوه هاي زيادي را تخريب كند و آسيب زيادي به باغات پسته وارد مي كند.
لارو بعد از اينكه مراحل رشد خود را تكميل كرد خود را به تنه هاي محكم درخت رسانده و در بين پوسته هاي درخت و يا خاك نرم گياه شفيره تشكيل مي دهد.
لارو هاي نسل دوم در اوايل تير ماه بر روي گياه ديده مي شوند و اين بار ميوه ي بالغ درخت را مورد حمله قرار خواهند داد به طوري كه بر روي پوست پسته تخمك گذاري مي كنند و بعد از مدتي به پوست آن نفوذ كرده و از بافت مياني آن تغذيه مي كنند.
لارو هاي نسل دوم خسارت بيشتري به باغات پسته وارد مي كنند چراكه علاوه بر اينكه بافت اوليه ي پسته را از بين مي برند، فضولات لارو ها بر روي بافت سفيد استخواني پسته لكه هاي تيره اي بر جاي مي كذارد كه از زيبايي و اعتبار پسته مي كاهد به غير از اين اين لكه هاي سياه كه بر روي بافت سفير پسته ايجاد مي شود زمينه را براي قارچ آفلاتوكسين در پسته فراهم مي كند.

قارچ ها در پسته

آفلاتوكسين يك سم خطرنام و مضر است كه از تشكيل قارچ در پسته تشكيل مي شود گرچه پروانه ي ميوه خوار نيز در تشكيل اين سم بي تاثير نيست چراكه نسل دوم لارو اين حشره كه بر روي لايه ي مياني تخمك گذاري مي كند قارچي به نام ساپروفيت بر روي جنين تشكيل مي شود كه زمينه ساز سم آفلاتوكسين است. اين سم خطرناك سبب بروز بيماري هاي مهلكي همچون انواع سرطان خصوصا سرطان كبد مي شود. 
از آنجايي كه بسياري از ما به طور عمده در ايران آجيل را به صورت فله خريداري مي كنيم، بسياري از پسته هاي موجود در بازار مورد تست سم آفلاتوكسين قرار نگرفته اند و اين تست بيشتر بر روي پسته اي بسته بندي انجام مي شود.

ولي براي آگاهي از سالم بودن پسته بايد به دو نكته توجه شود : ابتدا پوسته ي آن را چك كرد تا حاوي لكه هاي سياه رنگ فوضولات پروانه ي ميوه خوار پسته نباشند و دوم اينكه مغز آن لكه هاي سياه رنگي كه نشانه وجود قارچ و سم آفلاتوكسين است را نداشته باشد. اگر لكه هاي سياه رنگ را بر روي پوست سخت پسته مشاهده كرديد بهتر از از خريد آن منصرف شويد چراكه به احتمال قوي علاوه بر افت زدگي داراي سم آفلاتوكسين نيز هست.

 

آفت انبار پسته

 

ساخت غير اصولي و غير استاندارد انبار ها در ايران براي ميوه ها و دانه هايي حساسي مثل پسته بسيار زيان آور است. در واقع علت اصلي داشتن يك انبار مناسب با تهويه ي عالي براي مغزي مثل پسته اين است كه پنجاه درصد آن از چربي تشكيل شده و به همين دليل يك طعمه ي بسيار مناسب براي ورود هر گونه آفت يا حشرات آماده مي كند. سكس از عمده حشراتي به آفت انبار معروف است و خسارات زيادي به انبار پسته مي زند شب پره ي هندي مي باشد.

اما خبر خوب اين است كه با رعايت نكات لازم و استاندارد سازي انبار ها مي توان به راحتي از اين آفت زدگي پسته جلوگيري كرد. نكاتي مثل خشك كردن پسته قبل از انبار كردن، تهويه مناسب و ايجاد هواي خشك و خنك در سوله و قرار دادن پسته در كيسه ها و گوني هاي تميز و استريل به شدت مي توانند بر روي انبار سالك پسته تاثير گذار باشند.

 


ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
[ ۲ آبان ۱۳۹۸ ] [ ۰۳:۵۱:۲۱ ] [ نادر غلامي ]
[ ۱ ]
.: Weblog Themes By blograz :.

درباره وبلاگ

در اين وبلاگ به صورت تخصصي تجربيات خودم را در زمينه آجيل و سلامتي بيان خواهم كرد. اميدوارم مورد استقبال شما عزيزان و بازديدكننده گرامي قرار گيرد.
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
نظرسنجی
[#VoteTitle#]
[#VTITLE#]
     نتیجه
لینک های تبادلی
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت   لغو عضویت
امکانات وب