به سلامتي خود اهميت بدهيد
 
نويسندگان
لینک دوستان
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 40
دیروز : 0
افراد آنلاین : 1
همه : 470
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است

آجيل بخشي جدا نشدني از روزهاي عيد ديدني كه اين روزها حرف هاي زيادي در حواشي آن زده مي شود فوايد و مضراتي براي انسان دارد كه دانستن آن ها نه تنها خالي از لطف نيست بلكه بسيار واجب نيز هست.

به گزارش ويژه نامه نوروزي مشرق،آجيل يكي از خوراكي هايي است كه در ايام عيد نوروز در اكثر خانه هاي ايراني مصرف مي شود. اين تركيب خوراكي از چندين ماده متفاوت تشكيل شده است كه از اين ميان مي توان به :پسته ، بادام ، كشمش و.... اشاره كرد. در اين مطلب قصد داريم تا شما را با بايدها و نبايدها و همچنين خواص و در عين حال مضرات آجيل آشنا كنيم.

 

چه چيز آجيل است و چه چيز نيست؟ 

 

آجيل معمولا به ميوه هاي دانه اي شكلي گفته مي شود كه بر روي درخت هاي شكوفه اي و يا بوته هاي مستقيم رشد مي كنند. يكي از اشتباهات در مورد آجيل اين است كه مردم اغلب تصور مي كنند بادام زميني نيز جزء اين گروه مي باشد. بادام زميني شايد خوشمزه باشد، اما از انواع آجيل نيست و مانند نخود و لوبيا نوعي بنشن(حبوبات) است. 

هر چند آجيل سويا نيز داراي خواص بسيار زيادي است اما عموما نمي توان آنها را در زير گروه آجيل قرار داد. آجيل سويا معمولا از خشك كردن و يا حرارت دادن دانه هاي سويا بدست مي آيد به همين دليل به زير گروه حبوبات تعلق دارد.

 

وقتي براي خريد آجيل عيد به خشكبارفروشي مي‌رويد، معمولا چند گزينه عمده پيش رو داريد. به عبارت ديگر، خيلي از فروشنده‌ها، از قبل چند نوع تركيب مختلف براي آجيل نوروزي شما آماده كرده‌اند، اين جند دسته عبارت اند از:

 

۱)‌ آجيل شور: اين نوع آجيل تشكيل شده از پسته، تخمه كدو، تخمه ژاپني، مغز بادام، مغز فندق و بادام هندي. بعضي‌ها بادام منقا را هم به اين جمع اضافه مي‌كنند. متاسفانه اين نوع آجيل، رايج‌ترين و پرطرفدارترين نوع آجيل در ايام نوروز است. اين‌كه چرا مي‌گوييم متاسفانه، پاسخ ساده و روشني دارد. كافي است به صفتي كه كلمه آجيل را همراهي مي‌كند، دقت كنيد: «شور!» چه كسي است كه اين روزها در باره عوارض ناشي از افزايش مصرف نمك و خطرات زيان‌بار آن چيزي نشنيده باشد يا مطلبي نخوانده باشد؟

۲)‌ آجيل شيرين: شامل مغز گردو، كشمش، توت خشك، مغز فندق، مغز پسته، مغز بادام و بادام هندي. اگرچه از اين نوع آجيل كمتر از بقيه آجيل‌ها در ايام نوروز استقبال مي‌شود اما حضور مغز گردو در اين تركيب يك مزيت بسيار بزرگ به حساب مي‌آيد.

۳)‌ آجيل چهار مغز: اين آجيل تشكيل شده از مغز بادام، مغز پسته، مغز فندق و بادام هندي.

۴) آجيل مشكل‌گشا: بعضي‌ها معتقدند كه حضور آجيل مشكل‌گشا، حتي در حجم كم، در كنار ظرف اصلي آجيل يا روي سفره هفت‌سين، براي صاحبخانه خوش‌يمن خواهد بود و به همين خاطر، كمي هم از اين نوع آجيل تهيه مي‌كنند. آجيل مشكل‌گشا عبارت است از تركيب مغز فندق، مغز پسته، مغز بادام، توت خشك، كشمش، نخودچي و نقل.

۵) سليقه شخصي: همه ما براي خريد آجيل نوروزي يك گزينه ديگر را هم پيش‌روي خود داريم و آن هم سبك شخصي خودمان است؛ به اين معني كه ما مي‌توانيم از هر كدام از اقلام آجيل به ميزان دلخواه و به سليقه شخصي خودمان خريد كنيم و آنها را با هم تركيب كنيم. در بين اقلام مختلف آجيل، معمولا مشتريان بيشترين استقبال را از پسته به عمل مي‌آورند و بعد از آن به ترتيب انواع تخمه، بادام، بادام هندي و مغز فندق مورد توجه قرار مي‌گيرد.

۶) آجيل‌هاي وارداتي: اين‌روزها در آجيل‌فروشي‌ها و فروشگاه‌هاي عرضه‌كننده خشكبار، آجيل‌هاي هندي، تايلندي و ژاپني هم پيدا مي‌شود كه به خاطر تنوع رنگي و طعم تندشان مشترياني هم براي خودشان دست و پا كرده‌اند. در اين نوع آجيل‌ها انواع رشته، ذرت، نخود و باقلا هم پيدا مي‌شود. البته بعيد به نظر مي‌رسد كه كسي بخواهد ميز پذيرايي عيد خود را با آجيل‌هاي رنگي شرق آسيا تزيين كند.

 

رعايت نكات زير براي خريد اجيل  و مصرف آن در ايام نوروز به شما كمك ميكند.

1- براي خريد آجيل عيد نوروز هميشه سعي كنيد آجيل و دانه هاي روغني را به اندازه ي مصرفتان بخريد تا همان قدر كه تازه هستند از آنها استفاده كنيد. آجيل به دليل روغن زيادي كه دارد خيلي زود فاسد مي شود. حتما قبل از خريد آجيل با خوردن چند دانه از آنها از كيفيت طعم و تازه بودنش اطمينان حاصل كنيد اگر غير از اين بود از خريد آجيل صرف نظر كنيد.

2- در فروشگاه هاي بزرگ اغلب آجيل ها در ظرف هاي مخصوصي نگه داشته ميشوند زيرا آجيل نبايد در هر ظرفي نگه داري كرد. برخي از فروشگاه ها مستقيما آجيل را از كشاورزان مي خرند بنابراين كيفيت آجيل بسيار بالاست اما باز هم شما قبل از خريد آجيل چند دانه از آنها را تست كنيد يا از فروشندگان  بپرسيد كه اين آجيل ها تازه هستند يا خير.

3- در خريد آجيل عيد نوروز آجيل هايي را كه مزه ي ترش دارند و بوي نامطبوعي ميدهند نخريد. حتي اگر آجيل خريديد و در منزل متوجه ترش بودن آنها شديد فورا آجيل ها را پس بدهيد آجيل ترش باعث بيماري ميشود.

4- هميشه سعي كنيد آجيل كم نمك بخريد. دقت كنيد زيرا گاهي اوقات براي پنهان كردن ترش بودن و بوي بد آجيل به آنها نمك ميزنند پس سعي كنيد هميشه ترجيحا آجيل خام بخريد.

5-  پس از خريد آجيل بهترين جا براي نگه داري آجيل در يخچال يا جاهاي خنك است. آجيل را بايد در ظروف در بسته قرار دهيد و آن را در يخچال نگه داري كنيد اگر آجيل ها مازاد مصرف تان است ميتوانيد به مدت 3 ماه آن ها را فيريز كنيد.

6- آجيل ها را خيس كنيد. تعجب نكنيد زيرا معمولا در طي فرآيند بو دادن آجيل ها بخشي از كيفيت آجيل از بين ميرود بنابراين بهتر است آنها را قبل از خوردن خيس كنيد تا هم راحت تر خورده شوند و آسيب كمتري به دندان ها بزنند هم راحت تر هضم شوند. شما با شستن آجيل ها تانيك اسيدي را كه به آجيل ها در فرآيند بو دادن ميزنند از بين ميبريد.

7- اگر آجيل ها را شستيد بايد آنها را در يخچال يا فريزر نگه داريد تا ترش نشوند. آجيل هايي كه مثل بادام و فندق سخت تر هستند يا پوست سفت تري دارند بايد به مدت 24 ساعت خيس كنيد. مثلا گردو جزء آجيل هاي نرم است اما معمولا طعم تلخي را هنگام خوردن احساس ميكنيم بهتر است گردو را 12 ساعت بخيسانيم. حتي تخمه كدو يا تخمه آفتابگردان را هم ميتوانيد بخيسانيد تا نرم تر شوند و آسيب كمتري به دندان ها بزنند.

8- هميشه بايد دقت كنيد كه آجيل هايي را كه خيسانديد فورا مصرف كنيد. آجيل ها معمولا زود كيفيت شان را از دست ميدهند به طور كلي بايد آجيل ها زود مصرف شوند.

9- ميتوانيد خودتان در خانه آجيل ها را بو بدهيد. آنها را در ماهي تابه يا فر قرار دهيد و با دماي پايين آنها را بو بدهيد در حين بو دادن آجيل ها بايد با دقت به آنها نگاه كنيد تا نسوزند چون آجيل هاي سوخته طعم بسيار بدي دارند.

10- به هر حال در ايام نوروز آجيل هاي فراواني را مصرف ميكنيم پس بهتر است علاوه بر خريد آجيل در خوردن آن هم دقت كنيم. آجيل ها را با ميوه هاي خشك مخلوط كنيد تا تنقلات سالم تري داشته باشيد. ميتوانيد از آجيل ها و دانه هاي روغني در سالادها، همراه با كباب يا سيب زميني سرخ كرده استفاده كنيد. آجيل ها را خرد كنيد و در تهيه نان، بيسكوييت، نوشيدني ها، كيك و در تهيه انواع  سس از آنها استفاده كنيد.

 

استفاده صحيح از آجيل عيد نوروز

 

كارشناسان تغذيه به منظور جلوگيري از بروز مشكلات ناشي از مصرف بيش از حد دانه‌هاي آجيل، توصيه مي‌كنند:

آجيل را به صورت خام، بدون نمك و رنگ‌هاي مصنوعي استفاده كنيد. زيرا نمك باعث بالا رفتن فشار خون در افراد مستعد به اين بيماري مي‌شود.

پس از مصرف آجيل حتما دندان‌هاي خود را مسواك بزنيد.

از فشار دادن دانه‌هاي آجيل روي دندان خودداري كنيد، زيرا باعث سايش دندان و شكستن دندان‌هاي پوسيده مي‌شود.

 منبع 1

منبع 2

منبع 3

 

 

 

 

 

امتیاز:
 
بازدید:
[ ۲۳ تير ۱۳۹۸ ] [ ۰۴:۰۵:۰۶ ] [ نادر غلامي ]
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :
[ ]
.: Weblog Themes By blograz :.

درباره وبلاگ

در اين وبلاگ به صورت تخصصي تجربيات خودم را در زمينه آجيل و سلامتي بيان خواهم كرد. اميدوارم مورد استقبال شما عزيزان و بازديدكننده گرامي قرار گيرد.
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت   لغو عضویت
امکانات وب