به سلامتي خود اهميت بدهيد | ||
|
خشكبار يا خشكه بار يا ميوه خشك به ميوه هاى خشك شده و برخى مغز دانه ها گفته مى شود. خشكبار جزو آجيل حساب نمى شود. هدف عمده خشك كردن ماده غذايى، افزايش ماندگارى محصول نهايى است. ميوه هايى از جنس پاييز خشك و دلچسب! خشكبار يا خشكه بار يا ميوه خشك به ميوه هاى خشك شده و برخى مغز دانه ها گفته مى شود. مغز دانه هايى مانند پسته، بادام، فندق، گردو خشك و ميوه هاى خشك مانند كشمش، كشمش سبز، كشمش سبز تيزابى، برگه آلو بخارا، قيسى خشك، برگه هلو، برگه زردآلو، برگه آلو، خرما، انجير خشك، خشكبار جزو آجيل حساب نمى شود. در قديم به خشكبار، ميوه خشك مى گفته اند. همه طرفداران ميوه هاي خوشمزه! همه مواد غذايى، علاوه بر اين كه به واسطه انسان مورد استفاده قرار مى گيرند، توسط ديگر جانداران نيز مورد استفاده تغذيه اى قرار مى گيرند. ويروس ها، قارچ هاى تك سلولى، از نخستين موجوداتى هستند كه غذاها و از جمله ميوه ها را در مورد حمله قرار مى دهند. به اين ترتيب، تنها پس از چند روز و گاهى حتى پس از چند ساعت از برداشت ميوه، كار تخريب ميوه ها آغاز مى شود؛ به گونه اى كه ابتدا با لك هاى ظريف و سپس حالت كپك زدگى و له شدگى، ميوه غير قابل مصرف مى شود. آجيل و خشكبار براي سلامتي بدن مفيدند بر اساس آخرين پژوهشها، آجيل و مغزها مانند فندق، گردو، پسته نقش مهمي در تامين سلامتي بدن ايفا ميكنند. بر خلاف تصور عوام كه فكر ميكنند اين قبيل مواد خوراكي فاقد ارزش غذايي هستند، بايد گفت كه اين مواد غذايي منابع سرشاري از پروتئين، مواد معدني و ويتامينهاي آنتي اكسيداني هستند. مطالعات نشان ميدهد مغزها يكي از مهمترين منابع غني سلنيوم هستند كه اين ريز مغذي براي تامين سلامت سيستم ايمني بدن ضروري است؛ همچنين داراي برخي خواص ضد سرطاني است دانشمندان دانشگاه ايلينويز در آمريكا دريافتهاند كه يك مكمل غذايي حاوي 200 ميكروگرم سلنيوم در روز، ميزان ابتلا به سرطان هاي پروستات، ريه و روده را در حدود 50 درصد كاهش ميدهد. همچنين از پيشرفت سرطان سينه در زنان و بروز مشكلات پروستات در مردان جلوگيري ميكند. اين دانههاي خوراكي سرشار ازفسفر هستند كه اين ماده معدني به ساخت استخوان ها و دندان ها كمك ميكند و نيز منبع سرشار ازمنيزيم است كه اين عنصر نيز در ايجاد تعادل در عملكرد ماهيچهها و اعصاب نقش مهمي دارد. همچنين وجود اسيد لينولنيك در اين دانههاي خوراكي ميتواند براي حفظ سلامت پوست و ايجاد تعادل هورموني مفيد باشد. يك كارشناس تغذيه: استفاده از خشكبار باعث افزايش بهره هوشي كودكان و نوجوانان ميشود همشهري آنلاين: كارشناس مسوول تغذيه مركز بهداشت استان يزد گفت: از آنجايي كه اسيدهاي چرب براي رشد فكري و تكامل سلولهاي مغزي بسيار مناسب است، ميتواند منجر به افزايش بهره هوشي در بين كودكان و نوجوانان شود. يوسف نقيايي در گفتوگو با ايسنا، اظهار داشت: خشكبار به دو دسته تقسيم ميشوند كه دستهي اول ميوههاي خشك و برگها مانند كشمش، خرما، انواع برگههاي زردآلو و انجير خشك را شامل ميشود و دسته دوم مغزها مانند بادام، پسته وگردو هستند. وي اضافه كرد: دسته اول عمدتا حاوي قندهاي ميوه مانند پروفروكتوز هستند كه قند ميوه محسوب ميشوند و علاوه بر آن حاوي مقدار قابل توجهي فيبر و انواع ويتامينها از جمله ويتامين A و مقداري ويتامين گروه B نيز هستند كه در مقايسه با ميوهجات مقدار قند آنها بيشتر بوده و مقدار ويتامين در آنها كاهش مييابد. وي گفت: اسيدهاي چرب براي رشد فكري و تكامل سلولهاي مغزي بسيار مناسب بوده و سوخت و انرژي مورد نياز را فراهم ميكند و با توجه به اينكه كه اين اسيدهاي چرب در مغزها موجود است، ميتواند سبب افزايش بهره هوشي در بين كودكان و نوجوانان شود. نقيايي، انرژي قابل توجه در هر واحد غذايي را از مزاياي مصرف خشكبار عنوان كرد و افزود: به عنوان مثال حدود 30 گرم كشمش كه يك واحد از اين گروه است حدود 60 كيلوكالري انرژي دارد بنابراين مصرف خشكبار در افراد بزرگسال بايد با احتياط مصرف شود تا منجر به افزايش وزن و چاقي نشوند.
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۶ مرداد ۱۳۹۸ ] [ ۰۱:۲۱:۴۸ ] [ نادر غلامي ]
|
|
[ایجاد وبلاگ : بلاگ راز] [Weblog Themes By : Blograz.ir] |