به سلامتي خود اهميت بدهيد | ||
|
هنگام خريد آجيل اين نكات را به خاطر داشته باشيد:
۱) تا حد امكان آجيل عيد خود را از فروشگاه هاي معتبر كه اجناسي با كيفيت مرغوب و تازه عرضه ميكنند، بخريد. از خريد گذري يا خريد از دست فروشان خودداري كنيد.
۲) هنگام خريد آجيل به تازگي آن توجه داشته باشيد. آجيل تازه نبايد هيچ گونه بوي بدي داشته باشد. بوي ماندگي، بوي تند و يا بوي ترشيدگي نشانه ناسالم بودن آجيل است.
۳) رنگ آجيل را با دستتان كنترل كنيد. اگر دستتان رنگي شد احتمال دارد آجيلها را با رنگهاي غيرمجاز يا خوراكي رنگ كرده باشند و بايد از خريد آن خودداري كنيد.
۴) از خريد پستههايي كه زيادي خندان هستند، خودداري كنيد؛ زيرا فروشندگان آنها را در ظرف هاي آب جوش ميريزند و سپس ناگهان در آب سرد قرار ميدهند تا در اثر شوك حرارتي سر بازكنند و خندان شوند البته اين شوك حرارتي، كيفيت پسته را نيز پايين مي آورد.
۵) از مضرات نمك هم كه اطلاع داريد. پس بهتر است تا حد امكان آجيل هاي شور را انتخاب نكنيد.
۶) در خريد مغز گردو بايد خيلي دقت كنيد كه كهنه نباشد. روغن فراوان موجود در مغز گردو، در اثر كهنگي، تغيير حالت داده و طعم نامطبوع پيدا ميكند.
۷) نكته بسيار مهم ديگر اين است كه آجيل و خشكبار قابليت آلودگي به سموم قارچي نظير آفلاتوكسين را دارند. واحدهاي صنعتي با توجه به وجود پروانههاي بهداشتي، ضوابط و دستورالعمل هاي وزارت بهداشت، ملزم بهاندازهگيري آفلاتوكسين روي محصولاتشان هستند اما در محصولات سنتي آجيل و خشكبار كه به صورت باز و فله اي عرضه ميشود، اين اندازهگيريها صورت نميگيرد و محصولات توليدي قابل رديابي نيستند.
۸) اگر آجيل نوروزيتان زياد آمد و خواستيد آن را براي استفاده هاي بعدي كنار بگذاريد، سعي كنيد آجيل را با پوست درون ظرف هاي دربسته و در محلي خشك و خنك قرار بدهيد.
آجيل هاي فله آجيل و خشكبار از جمله تنقلاتي هستند كه اگر در شرايط نامناسب محيط، چون گرما و رطوبت بالا به مدت طولاني قرار گيرند آلوده به نوعي قارچ مي شوند. اين قارچ قرار است با نفوذ به داخل مغزها، آنها را آلوده كرده و با توليد نوعي سم به نام آفلاتوكسين عوارض سريع يا طولاني مدتي را در مصرف كننده ايجاد كنند. آجيل هاي براق نكته ايي كه بايد به آن توجه داشت، مواد براق واكس مانندي است كه برخي قنادي ها يا آجيل فروشي ها براي افزايش زمان ماندگاري و جذاب شدن به آجيل مي افزايند كه مصرف طولاني مدت اين مواد افزودني مي تواند به بخش هاي مختلف بدن به ويژه كبد آسيب برسانند. حال اگر زيبايي آجيل هاي براق شما را وسوسه كرده اند حداقل آنهايي را انتخاب كنيد كه در بسته بندي هاي بهداشتي و داراي تاريخ مصرف و مجوز بهداشت هستند. آجيل هاي رنگي نكته ديگر رنگ هايي است كه براي تخمه، بادام، پسته و... استفاده مي شوند. اين رنگ ها عمدتا غيرمجاز و با پايه فلزات سنگين بوده و گاهي حساسيت هاي شديدي را براي مصرف كننده ايجاد مي كنند. اين رنگ ها با توجه به نوع رنگ احتمال بروز سرطان و بيماري هاي كبدي و كليوي را خصوصا در افراد آسيب پذيري چون كودكان، خانم هاي باردار و سالمندان افزايش مي دهد. بنابراين چنانچه هنگام مصرف تخمه، پسته و بادام دست ها و لب ها رنگين شدند، اين امر علامت مصرف رنگ هاي شيميايي در تهيه آن هاست كه بايد از مصرف اين گونه تنقلات خودداري كنيد. به گفتهٔ يكي از مديران مركز بهداشت استان اصفهان، بيشترين تخلفات صورت گرفته در خصوص فروش آجيل و خشكبار، استفاده از رنگهاي غيرمجاز به منظور تازه نشان دادن محصول است. آجيل بسته بندي يا فله اي؟ شايد شما هم مانند بسياري از مردم از وجود و عرضه آجيل هاي بسته بندي بي خبر باشيد يا اينكه با خبر باشيد اما همچنان به شيوه سنتي خريد آجيل به صورت فله اي وفادار باشيد. احتمالا شما احساس مي كنيد كه آجيل هاي بسته بندي گرانتر هستند و نمي شود طعم شان را امتحان كرد. البته تا اندازه اي اين نظر صحيح است. اما آجيل هاي بسته بندي مزايايي هم دارند. مهم ترين مزيت آجيل هاي بسته بندي اين است كه داراي پروانه بهداشتي و تاريخ توليد هستند. علاوه براين از رنگ هاي شيميايي در آن ها استفاده نشده و اگر از آن ها شكايت داشته باشيد، قابل پيگيري است.
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۵ تير ۱۳۹۸ ] [ ۱۰:۲۱:۵۵ ] [ نادر غلامي ]
|
|
[ایجاد وبلاگ : بلاگ راز] [Weblog Themes By : Blograz.ir] |